SZERETNÉL ÁLLATOKKAL BARÁTKOZNI?

Nálunk választhatsz!

Póni, kecske,nyuszi, tyúk, kacsa, galamb, kutya, degu, papagáj, tengerimalac, törpemalac, agáma, teknős...(de akár traktor is)

Zala megye, Zalai-dombság, Ligetfalva

Aki szeretne Zalában egy nagyon szép, erdővel körülvett, nyugodt helyen feltöltődni, kikapcsolódni, miközben állatokkal és növényekkel ismerkedik, netán meg is barátkozik(!), azokat szívesen látjuk tanyánkon, állatsimogatónkban.

Mi nem állatkert vagyunk. Állataink emberekhez szokottak, legtöbbje évek óta velünk él. De tudjuk, hogy nagyon sokan nem tarthatnak állatokat, ezért szeretnénk akár felnőtt akár gyerek érdeklődő számára lehetővé tenni az állatokkal való ismerkedés, barátkozás lehetőségét.  •  Sokan nem tehetik meg, hogy állatokkal, növényekkel körülvéve éljenek, ezért úgy gondoltuk , hogy akitet érdekel egy nagyon szép hely, az itt élő állatok, növények és egyebek élete, akkor ide bejöhessen, kikapcsolódhasson.
  • Állataink szelídek, kedvesek, többnyire szívesen veszik a barátkozást, bár legtöbbször őket kell védeni az emberektől.
  • Be lehet hozzájuk menni, barátkozni, etetni, gondozni, vagy csak az aktuális életeseményekbe belefeledkezni.

  • Területünk egy részén csak minimálisan avatkozunk be a természetbe (kaszálás) ,a többin a gyümölcs és zöldségtermesztés céljából már jobban átalakítottuk az eredeti élőhelyet. Vegyszereket, műtrágyákat nem használunk, próbálunk csak annyi földet művelni amennyi nagyon szükséges. Akit ez a gazdálkodás érdekel, szívesen bemutatjuk, pl. egy sétával a kertben (Hagyományos Kert).
  • A haszonnövények mellett számtalan haszontalan is él itt, de rajtuk kívül még a kaktusz- és dísznövényházikónkban is lehet nézelődni, válogatni.
  • Őstermelőként a háznál értékesítjük az idénynek megfelelő zöldséget, gyümölcsöt vagy éppen  tojást (kapirgálós). De zöldség-, virág-,gyógynövénypalánta, vagy éppen az aktuális állatszaporulat is megvásárolható.
  • Ha valakit a környék gyógynövényei, vadnövényei érdekelnek, lehetőség van ilyen jellegű túrákra is.
  • A Beszélgető szeren egy csűr-pajta ( ez egy vályogfalú zárt teremből kemencével és egy félig nyitott fedett színből áll), egy három szintes vályogtorony (terménytároló-kilátó a Keszthelyi-hegységre, a zalai dombokra völgyekre, de ellátni a nagykanizsai és a zalaegerszegi adótornyokig is), és egy lakott gerendaházból áll. Építője Ekler Károly építész, a hagyományos anyagokból és módon való építés mestere. Sok információ és kép a honlapon www.eklerkaroly.hu
  • A terület nagy, három hektár (plusz két hektár a kert). Itt lehet sétálni, erőbe menni, lelassulni. A gyerekeknek van hely szaladgálni (inincs forgalom,mert zsákfalu lakatlan zsákutcája végén élünk a dombtetőn). Játékokkal játszani, füves területen szaladgálni, de lehet bográcsozni, kemencében sütni is. Van fedett kiülő, kerti w.c.,mosakodási lehetőség. Parkolás füves és kavicsos területen.